Nu m-am cam dat eu in vant dupa genul de tarta "crumble", mai ales ca la noi in Romania nici nu prea se fac asa de des. Am mancat insa in Suedia si mi-a placut foarte mult. Am cerut si reteta si am ramas placut surprinsa de cat de putin efort se depune in procesul de executie:)
Reteta e originara din Anglia, iar in loc de afine se pot folosi aproape orice tip de fructe: mere, prune, mure, piersici, pere etc.
Am folosit:
- pentru crumble:
2-3 lingurite zahar vanilat
3 linguri zahar tos
2 linguri zahar brun
150g unt
75g migdale
100g fulgi de ovaz
350g faina
- pentru umplutura:
2 linguri faina
2 linguri zahar brun
250-300g afine
Se pregateste crumble-ul. Intr-un castron se amesteca faina, zaharul brun, tos, vanilat, migdalele si fulgii de ovaz.
Se adauga untul la temperatura camerei, taiat cubulete, si se amesteca. Nu trebuie sa rezulte o masa uniforma, daca raman bucatele mai marisoare de unt, e ok, se vor topi la coacere.
Intr-un alt castron se amesteca afinele cu faina si zaharul brun.
Se toarna afinele intr-o forma de tarta unsa in prealabil cu putin unt.
Se presara crumble deasupra.
Se da la cuptor, 200 grade Celsius pentru 25-30 minute.
Se serveste cu crema de vanilie, inghetata sau frisca si e absolut delicios.
Saturday, November 14, 2009
Tarta Crumble cu afine
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
11 Comments:
De vis tarta ta, pare un desert foarte usor si rafinat. Prezentare si fotografii de nota zece, totul arata foarte bine...
Si fulgii de migdale...cat suspin eu dupa asa ceva...in magazinele noastre sunt de negasit :(
This almond streusel cake looks fabulous!
Superb!!!!
Cu scuzele de rigoare imi permit sa ii raspund lui Ralu: fulgi de migdale se gasesc si la noi, la Metro.
Yummy!
Buna,am trimis o invitatie pentru a fi publisher al "proiectului" 100Ro,blogspot.com,as fi incantat daca ai accepta.Bafta!
cred ca e o super bunatate!:D
Multumesc foarte mult fetelor pentru complimente! Tarta aceasta este foarte populara in Suedia, dar din cate am citit si in Anglia sau SUA, si este foarte simplu de facut si de efect.
Ralu, nu tin minte daca fulgii de migdale exista sau nu la noi in magazine, dar daca Ina asa spune eu as crede-o pe cuvant :)
Thank you again Angie for your nice comment! I did not know it was called a "streusel" too :)
Foarte bine arata.Si cred ca e si gustoasa.Merita incercata!Felicitari pt blog.
Wow, this post is nice, my sister is analyzing these things, therefore I am going to tell her.
Here is my web site :: diets that work
replica designer backpacks m12 o0q21i1c41 Louis Vuitton replica Bags f81 r8n97s6w53 replica designer backpacks v60 w6s89n7a72
kyrie 9
fear of god outlet
palm angels clothing
goyard
palm angels outlet
retro jordans
hermes outlet
fear of god
jordan
cheap hermes belt
Post a Comment